måndag 2 maj 2016

Maj månad

Hej!
Läste i någon av tidningarna att maj månad var den tråkigaste jaktmässigt. Jag tror inte jag håller med, det är ju full jakt nu till skillnad mot april! I norr får de jaga bäver och råbock och här nere i söder går vildsvinen ut och betar gräs på vallarna. Dessutom är de ute tidigare på kvällarna så man kan sitta med sitt vanliga sikte och se dem.
Men, då vildsvinsstammen har rasat totalt vädjar jag att hålla tillbaka skott mot kultingar och hondjur, ni är bättre än så. Ser ni att det är en sugga har ni ingen anledning till att skjuta. Kultingar skjuts endast om sugga med kultingar är ute på en nysådd och bökar sönder den. Är det på vall och äter gräs finns ingen anledning att skjuta. Tänk er för, förvalta viltet. En annan som är ute en hel del kan verkligen se skillnad, de blir mindre och mindre gris för varje år. Märkbart mindre. Men det kan visserligen variera mycket, men vi som alltid har haft mycket har inte längre lika rikt antal vildsvin.
Tänk er för och handla rätt!

Helgens ungdomsskytte gick väl! Vi hade 16 deltagande ungdomar och stort stöd från två föräldrar. Många nyblivna jägare som fick blodad tand!
En kille på 18 år, som aldrig tidigare skjutit träffade 11 av 25 lerduvor och sköt sig godkänd på löpande älg. Rätt häftigt att se sådana naturbegåvningar.

Allt gott så länge!

2 kommentarer:


 1. Hej! Vet du om den nya boken om vildsvin?! Den heter "Grisboken", Enorma jaktbilder och kunskap med erfarenhet från alla kontinenter där det lever vidsvin!
  Läs den och du kan mer än de flesta om vildsvin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kunde redan innan mer än de flesta om Vildsvin, för att vara ödmjuk ;)

   Radera