torsdag 14 april 2016

Hej vänner!

Hej jaktvänner!

Tiden går, och går och går, mycket händer i livet för oss alla. Men världen fortsätter trots detta att snurra och snart är vi aska och glömda. Men, jag har en del nya händelser;

Nya huset går bra, mycket renoverat! Massa träd är numera borta och stubbarna lika så, ny altan påbörjas i helgen!

Skriver en bok, om en man som stred för tyskarna under andra världskriget.

Köpt nya vapen; Custom-made 6.5x55 från JP. Miroku 8000 Jaegertrap. Mauser K98
Sålt vapen; Franchi 500, Custom-Made 30-06.


Sedan 13 oktober, då jag skrev sist har jag funderat mycket på inlägg, allra helst då jag ser att många kommer in och läser, främst via google. Äger ju en rätt tuff domän.
Jag jagar på som vanligt, främst på åkrar, i år kom jag på två-siffrigt med vildsvin redan i februari. Så det känns som ett bra år redan. Årets åkrar är sådda och grisarna börjar gå på nysådden. Har mycket havre och vete i år. Även majs på de nya markerna.

Börjat umgås med en lurig fan från Skåne som jag har mycket skoj med. En av de närmaste nu för tiden, men även lille Snutte som även han börjat komma igång med jakten med egna vapen osv. Han har nu anlagt en åtel på min mark så han är snart igång.

Sitter och tänker lite på att skaffa instagram och lägga upp bilder på. Lägger inte ut bilder på facebook längre då folk blir så helvetes avundsjuka, jakt är så pass känsligt. Men instagram väljer de ju själva om de vill gå in på, det hamnar väl ändå inte på nyhetsflödet så som facebook. Ingen aning aldrig använt Instagram. På så vis kunde man ladda upp bilder under taggen "Vildsvinssverige" och ni kunde alla se lite jaktbilder osv, blir det stort antal följare där får man ladda upp ett stort antal bilder.
Utöver det är jag rätt nöjd med mitt verk här på sidan, det är många jaktbloggar som är i rotation och länkas på facebook, de flesta är skrivna av jägare som kanske inte är mest verbala och skriver de mest intressanta texterna, skulle man bara slå ett seriöst slag för detta skrivandet kunde man åstadkomma något. Världens äldsta bloggerska, Dagny (?) var på Skavlan för ett par månader sedan, hon sa att de viktigaste att ha med sig för att bedriva en bra blogg är att man är verbal och uttrycker sig korrekt. Så är det nog. Som lärare är man väl något arbetsskadad då man läser bloggar där de skrivs lite hur som helst och inte följer språkets regler.
Sköt en älg för hunden min i höstas så nu har de totalt skjutits fyra älgar för unghunden men ska nog, eventuellt, köpa en hund för rådjursjakt. De stod mellan flickvän eller ny hundvalp. Får se vart den tankegången slutar. En 'Basset fauve de bretagne' är nog det jag är mest intresserad av, de vanligaste typerna; tax, drever, beagle är inget för mig. KH hade dessutom en Basset Fauve innan och den var det goa drev för.

Nu ska jag sätta mig och undersöka detta med Instagram och vad som krävs, kanske är jag för gammal, om de nu funkar får ni kolla efter Vildsvinssverige. Adjö kära vänner, alla ni andra också

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar