lördag 23 april 2016

En vanlig jäkla fredagskväll!

Hej gottfolk! (Gott folk, gottigt folkt?)
Igår var Earth day, Jordens dag. Där syftet var att uppmärksamma miljöproblem! Vi jägare är kunniga på detta och arbetar faktiskt hårt med detta. Vi sköter viltvården, vi äter ekologiskt, vi brukar naturens övriga resurser bra, så som bär och svamp samt våra organisationer donerar pengar i stora mängder till diverse djur och naturstudier/forskning.

Så, bra jobbat jägarvänner!

Jag åkte som vanligt ut, men pga av tråkigheter i veckan tänkte jag sätta mig och meditera på en åtel, för ovanlighetens skull. Jag satt nog mest och sov i denna "Suggholk" som vi kallar dem, men djur fanns det. Sugga med små kom först, sen några bruna, men inte den stora ensamma killen jag väntade på.. Han kom aldrig. Så jag åkte ner till åkrarna, ca 40 hektar ett par mil bort. Där såg jag rätt omgående räv och grävling, mer än en måste jag väl säga. Där efter såg jag älg precis i skogskanten. Gris på nysådden och efter en stund även 9 dovhjortar som är lite nya på marken. Grisarna på nysådden smög jag mig på, kunde se att det var flera stora med små kultingar, en mindre gylta på 40-50 kilo eller någon av kultingarna (trots att det tar emot otroligt mycket) hade varit aktuellt om jag hade kunnat smyga mig på dem. En get med kid låg nämligen i gräset där jag skulle förbi, hon reste sig och sprang, skällandes och alla grisarna begav sig inåt skogen igen. Hur som helst hänger jag inte läpp för detta. Det trevligaste är att man får se så mycket djur och efter en hård arbetsvecka får komma ut och få sig lite själavård i tystnad och ensamhet.

Följ mig på Instagram: Vildsvinssverige

God jaktlycka denna helgen vänner, jag ska ut ikväll också! (Lär dock börja ösregna på oss ikväll) Nu ska jag bygga altan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar