tisdag 13 oktober 2015

Inlägg om det som hänt hittils

Hej vänner och markgrannar (som jag vet läser detta)

Som jag tror alla har märkt har vildsvinen minskat här nere i Småland, men, tro mig och sanna mina ord, vildsvinen kommer inte resa längre norrut då de kalla vintrarna återvänder. Även om jag hoppas och ber att jag har fel, så känner jag på mig att det kan bli en kall jävla vinter.... Ensilage och majs måste bunkras upp så vi kan förse alla vilt med mat om det blir jävligt...

Låt mig gå till början, då det är länge sen jag skrev... tyvärr...

Jag köpte ett hus i våras, i Timmernabben. Något oväntat för att vara mig men trivs jävligt bra i huset. Det kostade mig mitt förhållande men huset i sig är bra, läget är bra.
Jag försöker jaga så ofta jag kan, men tyvärr blir det oftast numera ett par öl framför TVn då mitt arbete faktiskt knäcker mig något.. Det är ett tungt bärande ansvar att fostra och utbilda vår ungdom, men det är värt det.. Priset jag betalar är ju att ni andra får skjuta lite fler grisar ;)

Jag är klar med huset, vad det gäller renovering. Gäststugan och altanen är projekt för sommaren. För er som vill komma till Småland och skjuta gris i sommar finns gäststugan tillgänglig, även jaktmark för er som är villiga att kröka lite.  (Dricka buljong).

Hur som helst, sommaren gick snabbt med all renovering, några grisar sköt jag ju såklart i säd och på vall men ingen på åtel, även om åtlarna är lite fulla på gris just nu.

Väl 16 augusti då bockjakten kom är det väl som alltid, man ligger sömnlös över att prova de nya passen. Hade haft en kompis här från Polen, oroa er inte, ingen jägare, bara en galet snygg tös, hon kom med mig ut några dagar där i mitten av bockjakten.
Under bockjakten sköt jag tre bockar på Öland och en stor jäkel på mitt ordinarie bockpass på hemmaplan. Jag sköt även två rävar och två grisar under bockjakts-veckan.

Som sagt, det blev en del djur men himla trevligt med min Luxus på pass, kaliber 6.5x55 är perfekt på bock och gris på alla sätt och vis. För er som kan ballistik vet ni att ex 30-06 inte är en lämplig kaliber på långa eller ens varierande håll på grund av kulbanan. Till er som tror att 6.5 inte duger till gris vill jag säga, den slår igenom, de handlar om att lägga kulan rätt.


Vad det gäller klubbmästerskapet som var för bara två helger sedan så gick de inte så bra, Bäckström vann pucklan men de känns okej ändå. Han är jäkligt duktig och de kommer jag inte undan, jag kom tvåa med tanke på mina två sämre skott. De senaste fem åren har jag kommit tvåa- tvåa- etta- etta- tvåa, med tanke på att de bara är ett 20-tal tävlande så får jag vara nöjd.

Tror jag måste logga av nu då jag är rätt onykter, min älgjakt är över och det är väl dags att sova så jag blir utvilad, efter två dagars älgjakt blir det jobb imorgon. Har fått en ny kollega och de ska bli lite spännande att återgå till det normala. Det är en veckas arbete kvar sen är det vecka 44 och höstlov. Tror nog att jag bara jobbar tre dagar nästa vecka pga inarbetade semesterdagar. Så lovet kan bli långt och full av jakt, kanske även en resa till Polen då jag försöker etablera lite jaktmark där nere, men även kulturell resa, vill se Oscar Schindlers fabrik i Krakow då jag missade detta sist...

Vill rikta ett särskilt grattis till Tobias Gustavsson som idag sköt sina första älgar, en tjur och en kalv, något som inte jag lyckats med ännu, men, jag är inte bitter utan glad för hans skull.. Hör av er till honom om ni behöver fixa era troféer från älgjakt eller bockjakt (många har horn liggandes i frysen). Ni hittar honom på facebook (vet inte om jag får lägga ut telefonnummer) så sök på Gustavsson Tobbe så kommer det en ung pojk med hundar i bakgrunden på bild ;)

Skitjakt på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar