onsdag 22 april 2015

Hej vänner!

Hej alla läsare!

Det har varit mycket jakt på vallarna och mycket grisobs, dock har starka växlande vindar varit problemet vad det gäller att komma till skott, har skjutit en denna veckan men de kunde definitivt varit fler om vinden varit bättre då de redan samma kväll kom ut fler grisar på vallarna.

Fick senast inatt springa för att en grävling låg i diket och sprang mot mig då jag gick förbi, inte i ren rädsla snarare än att få lite avstånd mellan mig och djuret, då dessa är fredade får man undvika komma i sådana situationer då man måste skjuta dem, djuret vände då jag lös på den!
 Jävla grävlingar alltså.....!


Har som många redan vet lagt ut min Sauer 202 och min slugbössa på blocket för att sälja dessa, Sauern är såld till min gode vän Fredrik, det smärtar mig att behöva göra mig av med ett sådant vapen, som jag skjutit flera hundra grisar med och haft jävligt skoj med, men pengarna går till att finansiera mitt blaser-projekt, kolvarna på båda mina R8or ska kolvkamhöjas och en pipa i 8.57js har beställts. Dessutom ska mitt mörkersikte sitta på min Blaser Luxus så denne får komma ut i skogen allt oftare. De blir lite enklare då Sauern är en vakbössa och jag vakar inte längre. Men, för inonins skull satte jag mig på en åtel, då man vet att man 9 gånger av 10 skjuter gris på åtel, mest för att få inviga min 6.5a som ni kan se till höger på bilderna.
De blev en galt på ca 60kg, skjuten i nacken då Zeisset erbjuder allt bättre precision är något mörkersikte gör.

Det är snart första maj, nästa vecka packar jag bilen och kör norrut för bockjakten i Uppland, förra året sköt vi inget men hade ack så trevligt för det, nu i år är chanserna bättre med större arealer att gå på.

På en av de gårdarna jag jagar på blev jag tillfrågad om jag kunde hjälpa dem med lite jaktturism i höst, de ska nämligen sälja sin bockjakt till danskar, oavsett vad jag anser om danskar med vapen i skogen så ställer jag självklart upp på detta då jag får jaga på deras gård gratis, jag ska visa danskarna till deras bockpass och jag ska även ta med mig dem ut på kvällen så de får chansen att skjuta en gris också, då detta kan upplevas exotiskt. Nu då man väl köpt hus känner man väl också att de hade varit bra för ekonomin att hyra ut lite bockjakt åt danskar första veckan, men de tilltalar inte tillräckligt för att man ska gå igenom med detta.

Men i och med att jag har ett eget litet gästhus nu efter juli, kan jag börja erbjuda jakt på vildsvin för de som så vill. Har ju flera välbesökta åtlar och två till blir det i sommar, då i en region som har en väldigt tät vildsvinsstam och inga grannar som jagar frekvent. Nya majsåkern som sås snart ska få sig några torn också, så de blir mycket byggande i sommar innan jag börjar med renoveringen av huset.
Nu är det dags att gå till maten med barnen, har haft lite rast så tog de sista fem minutrarna till att uppdatera bloggen. Ha de gott mina vänner, och skitjakt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar