måndag 9 mars 2015

Uppdatering

Goddag mina vänner,

Härligare väder får man leta efter, vi som har förmånen att bo på Sveriges motsvarighet till Karibien har det allt gott om dagarna, 18 grader igår, en bra dag för att ligga på banan och skjuta lite.. framför allt för att gå ut och pyrscha på kvällen.. Som sagt, en hel del rörelse på vallarna. Inte bara inåt landet utan även häromkring.

I lördags såg jag 26 st på hela kvällen sammanlagt, sköt en liten 35-40kgs (vem väger dem). Inte på samma ställe dock.
En rolig sak som hände i lördags var att jag stod på en bro, som låg över ett rätt så brett dike, upp 3-4 meter framför mig kom en sugga upp ur diket med fem små grisar, hon blev rädd men räddast blev nog jag som stod med mobilen i ena handen och skrev på Facebook och andra handen i byxan (man får klia sig efter behov).
Hon sprang såklart, jag fick stoppa ner mobilen snabbt och dra upp min tunga Sauer men kunde som bäst fått en smäll i arslet på en av de små så de var inget alternativ.

Igår var jag också ute, såg 16 på hela kvällen, kom hem efter 01 någon gång. Hade fyra framme direkt när jag klev ut ur bilen och fick stå och sikta på dessa länge, men de stod tyvärr och betade för nära gränsen, någon av de små var tilloch med på grannens så inget bra alternativ. Efter ett tag såg jag en stor skugga på åkern åt andra hållet och in kom en ensam stor vuxen gris som bökade, jag trodde det var en galt och siktade länge och nog, även om e vuxna inte är tillåtna så måste de skrämmas, såg sen att där inte fanns någon pensel utan att detta var en kraftig rund blivande sugga.. Jag blinkade lite med min ficklampa då hon började få vind av mig, på 20 meters håll och hon vände och sprang.

Några grabbar startade senare på natten en bil utan ljuddämpare (varför sover inte folk om nätterna för). Från deras åkrar i närheten kom sen en annan grupp med grisar springandes, men kan för allt i världen inte fatta vart i helvete dessa tog vägen!! Nya tag ikväll, och imorgon och resten av veckan fram tills där inte finns fler grisar....


Adjö och skitjakt där ute!

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera