måndag 30 mars 2015

Sena nätter och lite sömn

Jag har haft lite jakt för mig om kvällarna och det har blivit några stycken senaste veckan. Senast sköt jag en i fredags på vallen och skonade några i lördags då dessa var för stora även om det var på vall, fick klappa händerna och tjoa lite.
Har fått upp min laddutrustning nu så jag kan börja handladda lite skott men det är en hel jävla vetenskap som känns otroligt invecklad. Men skam den som ger sig, verkar vara roligt att pilla med. Har en monstergalt som går på ena åteln och äter varje kväll, hade varit skoj att plocka denna när vuxna blir tillåtna men han måste få gå och göra sitt där ute i skogen, där gör han ingen skada och inga grannar med åtlar där.

Jag köpte härom veckan ett Photon Yukon, ett budgetsikte som jag satte på min ena R8. Jag har inte hunnit prova detta tillräckligt för att göra ett längre utlåtande, men en sak som är säker är att detta siktet inte håller måtten för skyddsjakt då man inte får så lång sikt, även med extra IR. Alltså inget sikte att rekommendera för de som ska jaga på vall och i säd, men absolut ett sikte för de jägarna som uteslutande sitter på åtel. Som sagt, återkommer med bilder och ett längre uttalande. Det går hur som helst inte jämföra med Digisight, man får uppskattningsvis tre gånger längre sikt i mörker med diggin än vad man får med Photon.

Har dessutom varit och kollat på lite hus och härjat med banker osv senaste tiden, mycket sådant tar mina tankar och min lediga tid. Ett hus ska det bli och pengar får jag låna, gäller att hitta ett som jag och tjejen kan trivas i och där man kan ha hundarna utan problem, hittat ett eller två som ska bjudas på.

Det närmar sig med bockjakten nu, första maj i Uppland ska bli skoj, även om där inte är mycket rådjur pga lodjuren, mest skoj att komma upp och träffa svärföräldrarna och tjejens familj överlag.
Påsklovet är nästa vecka, dessvärre håller jag i lovskolan och erbjöd mig att jobba då för att få lite lediga dagar till höstens älgjakt, förhoppningsvis i Härjedalen.

För er som frågat på Facebook så mår hunden mycket bättre och är så gott som sig själv nu. Det ska regna några dagar nu så det blir väl gott om tid att vila ut sig inför de lediga dagarna fredag - måndag, fyra nätter att jaga ordentligt mycket på och förhoppningsvis sänka lite grisar på vallarna, det är alltså inte läge att sitta på åtel, det är NU ni ska vara ute på åkrarna som jag alltid tjatar om, de letar bla efter mask och rör sig väldigt mycket. Lite nya torn är utplacerade och andra är resta. Det var lite roligt i lördags då vi var ute några stycken, jag hade placerat ut två skyttar på två olika åkrar och jag skulle plocka upp dessa 03.00, då klockan precis skulle slå 02.00 blev det 03.00 direkt eftersom vi ställde om till sommartid. Alltså fick vi bryta tidigt denna kvällen och som vanligt dansade grisarna på åkrarna då vi åkt hem. Men vi fortsätter som vanligt :)

Allt gott så länge, och skitjakt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar