tisdag 17 mars 2015

Jävla grävlingar!

Hej!

Inatt var jag ute på vall, på grannens höstsådda veteåker stod fyra grisar och smaskade, något att bara titta på då jag ännu inte kan skjuta där, men snart!
Där efter såg jag hur sju ensamma bruna grisar var påväg in på den åkern jag stod, fast längre ner mot skogen. Jag gick bort dit och la upp Sauern på en staketpinne för bra stöd, efter kanske 45 minuter var de inne och betade och bökade i det höga gräset, så fick vänta på rätt läge, nu stod de 40 meter från mig. Då hör jag hur det prasslar bakom mig och en jävla grävling kommer upp precis bakom mig och hostar åt mig, vill ju inte tända lampan och lär inte hinna få in den i siktet så får ta snabba skutt ner för vägen utan att göra för mycket ljud, då grävlingen var kanske 1 meter ifrån mig är jag rätt snabb på fötterna och allt är över innan det ens börjar, grävlingen blev väl förvånad den också.. Grisarna hörde mig inte, då de stod kvar, men började snart röra sig in i buskarna och försvann ur siktet, samma grupp som förra veckan bara försvann i tomma intet då, gjorde det igen!! Kunde inte hitta dem trots att jag cirkulerade buskaget som består av typ 80 kvadratmeter hassel, och åker runt om.... Vart i helvete tar dessa svin vägen.. Nya tag inatt!

Dessutom fått höra av markägare att jag får sätta upp åtlar en bit in i skogen om jag vill, något som absolut är värt att överväga då det är för mycket åtlar i skogarna kring min hemmamark numera. Fanns tydligen ingen åtel i närheten och kanske goda hopp för framtiden? Men de står snart 10-20 åtlar där också om jag slår upp någon.. Hoppas inte detta provocerar någon men ni kan ju föreställa er själva hopplösheten som uppstår. Jag tror, på fullaste allvar att vi måste börja ta efter reglerna nere på kontinenten, att man bara får ha en åtel per 60 hektar sammanhängande och endast sprida ett vist antal hekton per dygn. På så vis får de som bara har 100 hektar anlägga en åtel, och ja, jag vet att det är trångt hemma och att inte jag heller fyller dessa kriterier på alla platser, men de skulle bli så åt helvete mycket bättre avskjutning och bättre stammar om det blev såhär. Tror det krävs mer samarbete och ödmjukhet för grisstammens bästa, inte för vårt. Lite bitterhet, men hoppas ingen känner sig kränkt i dessa tider då allt man säger kränker folk.. ;)

Glöm inte att det är på åkrarna man ska sitta nu, de är verkligen ute och springer på vallarna och de sådda, dock sent. På stället jag jagade på inatt och förra veckan är de inte lönt att gå ut innan klockan 23. Inte heller är det lönt att försöka sätta sig och jaga här med en lampa, aldrig har man varit så kokt i bajs om man försöker, det kräver att man inväntar grisarna här, går inte sätta sig ner och tro att grisarna kommer till mig utan jag får patrullera på vägarna och se grisarna 1-2 timmar innan de kliver in på dessa åkrarna. Invänta grisarna alltså, en lampa hade sabbat allt och säkert hade man skjutit några av de hundratals svarta stenarna som ligger överallt, haha :)

Det var något mer jag tänkte på... Förutom de jävla grävlingarna...
Inväntar fortfarande svar på om man fick jaga älg norröver, inget klart än så avvaktar med att söka ledig hos rektorn. Är lite möten i veckan kring ungdomsskyttet på banan, om vi ska köpa nya bössor och korta dessa åt ungdomarna.

Lite jaktstigar och annat gott som kommer upp men kan för allt i världen inte komma på vad i helvete jag tänkte på, skitsamma!

Nu ska jag återgå till arbetet igen. Ni får ha det så gott, adjö och skitjakt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar