onsdag 4 mars 2015

Heimdall är sjuk

Min eminente jaktkamrat Heimdall blev inatt allvarligt sjuk, jag fick torka spya efter spya efter honom i några timmars tid... Han väckte mig vid 01 tiden och de luktade illa där nere, han hade haft diarré under dagen så jag visste han fått i sig något lustigt.
Efter att han fått vara ute lite började han spy, och spy, och spy!! (kanske 30-40 gånger) sen blev det rött.... Fick då ringa djursjukhuset i Läckeby, 200kr?! kostade det samtalet. Tog fyra minuter.. Deras förslag var att jag skulle komma in med honom, vet fortfarande inte vad de kommer kosta men de får det fan vara värt. Någon gång måste man ju åka in med djuret.
Vi fick komma in till 04.00 sa de på sjukhuset och vi var där i tid, men de höll på med en operation på en annan hund så vi fick vänta till 04.45... Lagom trött började jag bli men in kom de med kaffe och kaka (äter inte kaka). Fick röntga hunden och då de skulle slanga honom på blod valde jag att bjuda dem alla adjö och fara hemåt.
Jag svänger in i byn 05.20 och valde att åka hem och duscha, ta en äggmacka och åka ner till skolan och sätta mig och planera :)


Fick rätt mycket gjort, satt ändå på skolan 06.00...

Veterinären ringde mig vid 15.30 och först då fick jag lite underrättelse om tillståndet, och de visste inget. Antagligen rör det sig om en bakterie från fåglar (vi jagade gäss i helgen men Heimdall satt i bilen, visst var vi ute och gick lite innan och efter). Eller från rå kyckling (jag lagade kyckling i helgen men inte fan tappade jag något...? Eller...?)

Idag skiter jag i kolhydraterna, har ätit en pizza och druckit någon öl, nu dricker jag tjejens vinflaska, men det behöver man fan, en dag att unna sig lite jävla lyx på! Det utlöser lite endorfiner i skallen i alla fall så man känner sig lite goare. Vet inte när och om jag får hem Heimdall, veterinären sa att jag inte behövde oroa mig... ännu.(?)

Eftersom de inget vet och fortsätter göra tester återstår det väl bara att se vad som sker med hunden. I helgen ska vi trots allt jaga gäss och gris om kvällarna, åkrarna måste försvaras i sedvanlig ordning. Har också fått höra att jag inte skjuter något eftersom jag inte lägger upp bilderna på Facebook, hehe mina vänner, jag lägger upp bild på (kanske) 1 av 30 grisar på facebook, varför skulle jag? Grannarna ska väl inte behöva veta så fort jag skjutit en gris, har tillräckligt med sabotage på mina åtlar och marker.

Nä, nu ger jag upp detta tror jag, klockan må inte vara mycket men jag sov ju trots allt nära nog ingenting inatt.. Ha det så bra allesammans!

Skitjakt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar