lördag 7 mars 2015

Goddag mina vänner.

Jag fick igår hämta min hund på djursjukhuset, det var (trodde dem iaf) en bakterie som gjort att han nästan sket ur sig sina inälvor, behandlingen blev dyr, men främst för Agria. Tycker allt fungerade bra där.
Notan blev trots detta väldigt dyr för min del då jag skulle täcka 15%. Men nu är killen hemma i alla fall. Skönt det..

Igår satt jag ute och det kom en vuxen gris, alla seriösa jägare vet om att de inte kan skjuta denna, ÄVEN om det är en galt, som detta var. Men då han stod så jag tydligt kunde se honom såg jag att han hade skada på vänster framben. Vet inte ännu om detta är en skottskada av en granne som haft för mycket frossa eller om detta är verket av andra grisar, kunde inte se detta. Galten haltade runt en kort stund och när han var på väg därifrån stannade han plötsligt till.... Sen fnös han, vände sig om och sprang! Efter kom en rund och fin, men väldigt arg sugga och tre mindre (skjutbara) grisar. Suggan var förbannad på galten eftersom den var nära hennes små och tog deras mat, revir och lustar blablabla..
Galten sprang hur som med suggan efter sig, såg rätt skoj ut men stackaren var ju halt, det påverkade honom dock inte då.
Denna händelse gjorde att de små följde efter och stannade inte kvar länge nog för att jag skulle kunna välja ut en ung galt ibland dem.
Det är nya tag ikväll med en runda inåt landet till markerna där, hörde att grannarna sköt fyra grisar en bit bort och att de nu kommit in över mina vallar, så mer fokus där. Hade tänkt dricka öl ikväll men de går ju inte när det är grisar som bökar och leker på vallarna :)

Vad mer... jo min Blaser ska vara modell nu åt en lokal uppfinnarjocke som gjort tuffa fästen för Blasrarna, han har gjort ett fäste för kamera nu också. Kan bli aktuellt att lägga upp lite bilder här då flera läsare själva skjuter med blaser, han gör dock samma fästen till Helix och Sauer också. Kan vara värt att tillägga :) Uppdatering om detta kommer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar