måndag 23 februari 2015

Nya tag

Hej på er!

Jag sitter här på jobbet och har egentligen planeringstid nu, men det är inte mycket att göra såhär direkt efter ett sportlov. Bara 6 veckor kvar till nästa lov ;) Gott att vara lärare, men tiden där emellan är desto hårdare, redan nu sitter man och blickar ut mot det gråa vädret och drömmer sig fram till sommarlovet, men all den jakt och de härliga klimat som väntar, kanske mest längtar man till sädesjakten och bockjakten som känns så långt bort just nu.

Det är mycket att stå i innan dess, ett dussintal torn ska upp både här och på Öland.

Det är mycket gris på åtlarna, bilder trillar in hela nätterna men grisarna är inte lovliga nu, egentligen är ju brungrisen lovlig, men varför ska inte vildsvinen få vara fredade en period precis som alla andra djur? Inte går ni ut och skjuter ett råddjurskid nu? Eller en dovkalv? Nä, låt grisarna få gå på era åtlar, ge fan i dem nu och sitt istället och vakta på vallarna, endast vallarna. Men vad vet jag, tycker bara grisarna borde få vara ifred de också. Visst finns där områden där man har skyddsjakten där de ser förjävligt ut, där måste kanske hårdare knep tas till.

Hur har jakten för er gått denna säsong? Jag är ju rätt grön på att gå som hundförare, men vi har skjutit lite för min lille unghund, två älgar, en gris, en räv och en grävling. Så en okej start även om hans sök är värdelöst, Gråwachtlar har inte de bästa söket som jag förstått, men 300-400meter kommer han upp i då han traskar iväg.

Min Blaser R8 skjuter som en dröm, faktum är att den skjuter så bra, att jag sålde två av mina äldre bössor och köpte en Blaser R8 Luxus för profiten. Så nu sitter man med två, de behövs egentligen inga andra bössor då Blasern är så otroligt bekväm att skjuta med, samtidigt som det är smidigt och enkelt med både pipor och montage. Tyvärr är den lite dyrare än vad den borde vara, vapen överlag är inte så dyra som blaser är.

Hmmm.. Något mer, www.ljuddämpare.nu har fått hem nya fina dämpare, jag köpte en ny till nu, Jaki Sniper är en dämpare som förlänger, visserligen, men effekten är helt överjävlig! Bästa dämparen vad de gäller att dämpa ljudet, är en billig dämpare också men den förlänger för mycket i mitt tycke, ligger man ner är den lagom, ex på bockjakten...

Har fått ta över en rolig bössa också, en 270 weatherby Magnum, kan skriva mer om denna senare men tro mig när jag säger att det är en otrolig kula och kulbana på denna kalibern, fy in i helvete vad den small till, innan jag satte på min dämpare jag har till 9,3an. Då gick den mer bekvämare att skjuta med. Ska börja handladda lite skott också, alla verktyg är inte inköpta men utrustningen överlag är redan hemma och ska monteras upp i dagarna.

Hoppas på att få komma upp till norra Sverige i höst på lite älgjakt, vet ni något så hör av er! Kanske kan man byta mot bra grisjakt? Vi har haft många drevjakter i höst så bilder kommer upp på dessa, har dock inte bilderna här. Jag sköt några stycken på drev, men flest på vak. Året började faktiskt rätt bra, innan förbudet poppade upp hade jag skjutit något dussin bara iår. Tror det blir ett bra grisår, med en så mild vinter och så stor föryngring i skogen, dessutom har några stora galtar börjat visa sig på åtlarna, något man inte sett så mycket senaste året.

De som är inplanerat för närmaste framtiden är Vårbockjakten i Uppland helgen kring första maj då jag ska upp och jaga vårbock norr om Uppsala, min svärfar har en mark där och min kompis har en liten bit mark där uppe, trots att lodjuren ätit upp de flesta rådjuren finns där några som stryker omkring, kanske tråkigt att skjuta dem då tänker vissa? Jägarna där uppe ser det som att man bör skjuta rådjuren så katterna inte får några att äta och därför måste svälta eller flytta... Kanske ligger något i detta, ett problem är att vi börjar få fler och fler lodjursobs i Kalmar län och därför har en föryngring som borde tillåta oss att få jaga dem snart. Men rovdjurspolitiken i Sverige är ett skämt, som ni alla redan vet och övriga Europa flinar nog åt oss, även om EU värnar om rovdjuren överlag.

Ahja nu måste jag börja min lektion, sista för dagen..
Adjö och som alltid, skitjakt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar