söndag 9 november 2014

Uppdatering från skogen

Hej kära läsare, märkvärdig som jag är, tänkte jag skriva lite för er.

Idag sköt jag första grisen för min unghund Heimdall, det var en himla häftig händelse! Han var ute på ett 200-300m sök och började skälla för fullt, väl på plats såg jag att det var en av de ensamma kultingarna vi redan visste fanns i såten. Denne sköt jag men allt som hastigast tog skottet för långt bak och jag fick avfånga den med kniven för att inte hunden skulle få bita i den.

Jag är väl medveten om att det var ungefär 75 grisar sedan jag uppdaterade bloggen. Mycket har såklart hänt.

Bockjakten på Öland har gett goda resultat. Några stora fina bockar blev det.
Det var mest långa bilturer men några, i alla fall. Till nästa år är man mer förberedd och kan förbereda torn och pass allt bättre.

Jag har bytt jobb också! Det får jag inte glömma, är numera mellanstadielärare i min hemby, vilket känns väldigt häftigt, nära till markerna!

Markerna har vuxit och blivit fler, har mer jakt än vad jag egentligen hinner med, men nu då jag själv lärt mig att stycka hinner jag med mycket mer grisar.

Utöver detta, som sammanfattning har jag nu sålt min kära Carl Gustaf 4000 och min Helix. Jag har istället valt att satsa på Blaser, har provskjutit mycket i år på banan och skjuter väldigt bra med denne. Den R8 Prof jag köpte i somras har det fallit en hel del djur, bockar som grisar. Har utöver denna även beställt en R8 Luxus att ha mer på finjakter, drevjakter och på bockjakten. Ett klokt vapenval om ni frågar mig, oavsett vad folk nu börjar säga ang den olycka som hände med en Blaser R93.

Utredningen kring denna olyckan pekar på att det var fel på ammunitionen från Norma, inte vapnet i sig. Så nu kan vi lägga det bakom oss ;)

Vad mer....

Jo! Jag och min kompis var uppe i Uppsala och jagade vårbock, på väldigt stora arealer såg vi endast ett smaldjur, så lodjuren har redan rensat rent på rådjur där uppe, där det för inte så länge sedan var gott om rådjur.

Jag var också med polarna i Prag och gjorde diverse sattyg. Bla fick jag skjuta en fantastisk massa tuffa bössor från filmer, favoriterna var AR15 och AK47 :) Dessa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar