söndag 19 januari 2014

Hej hej!

Tjena alla!

Länge sen senast? Ja, det blev lite mycket grannar som satte upp läger kring mina marker efter alla inlägg, men då dessa ändå inte skjuter något är det väl skitsamma om jag skriver ;)

Det är som vanligt mycket som hänt, då det är nästan ett halvår jag senast uppdaterade är det väl en hel del grisar sen dess, några berättelser jag tänkte ta upp är, inledningsvis att jag har bytt min Sauer 303 mot en Helix i kaliber 9,3x62 och 270win. Det ångrar jag inte. Några åtlar är uppsatta, en åtel som har gett bra utdelning är den som hade en koja i somras som plockades bort, grisarna vill verkligen ut i den ekdungen. Väl mött!
I mellandagarna höll jag en jakt som även svensk jakt skrev om. Läs här.
Det är skoj när det blir bra uppslutning, blev dock något förvånad då jag blev kontaktad av journalisten och fick berätta om dagen. Jag fick inget skjuta, då jag hela tiden fick prata i telefon med hundförare och passkyttar eller prata över radion så alla kom rätt. Men det var otroligt roligt hur som helst! Vi fick fem grisar. Hoppas ni som var med ställer upp nästa år, då vi tänkte göra detta till något som görs årligen.
Haft lite gästjägare här som fått skjuta, andra som inte fått skjuta.. Det är inte förens nu det verkligen börjar bli mycket gris på åtlarna.
Hunden tränas och har blivit väldigt duktig!


Häromdagen fick jag ett meddelande på facebook, en markägare jag har skyddsjakten hos skrev att det fanns grisar på hennes åker, nära huset. Jag svarade att jag skulle vara där om fem minuter, vilket jag absolut var! Brukar vara bra utdelning då man sitter där. Då jag kom stack några grisar iväg, tre stod kvar. Dessa gick lite längst med stenmuren med perfekt bredsida, dock 300m bort, sen stannade de mitt på åkern och började böka. Jag smög då ner längst med vägen och la upp bössan på en staketpinne och sköt den första, som gick iväg, jag fick sen läge på en till som jag sköt, då jag visste att den första fått sig en hjärtsmäll. Den andra grisen fick i språnget en bogsmäll och la sig, då jag stack denna så den fick blöda ur gick jag efter den första grisen jag sköt. Inne i buskarna hörde jag att det prasslade en massa och ut kom en gris. Jag trodde detta var konstigt då jag var så säker att han fick en hjärtsmäll. Denne stannade på 15-20 meter och stirrade på mig. Då jag har mörkersikte kan jag inte bara skjuta utan de tar några sekunder att starta det. Den började då i full galopp springa mot mig och jag sköt på fem meters håll från höften men missade. Grisen vek dock av in i skogen. Strax bakom detta låg den första grisen, mycket riktigt, skjuten i hjärtat. Dock små as. Detta var andra dubblén på 2 veckors tid.

Igår (lördags) var jag bjuden på jakt på Öland, stora rejäla marker som det tyvärr inte jagas på, något som ska ändras nu dock. Jag fick först 4 rådjur framför mig men kunde inte skjuta utan att skada allihopa. Kort efter kom 14-15 rådjur till nästan rakt på mig och jag sköt ett smaldjur på 8-9 meters håll (Bra effekt med hagel, nytt för mig!!)
Vi körde några såter då jag anmälde mig frivillig att gå drev. Sista såten fick jag stå på pass och jag fick en liten ung bock på fem meter som jag givetvis fläskade på, även denna. Två rådjur sköts, jag hade Diana på min sida och fick båda två. Jävla inte ofta jag får skjuta något på drevjakt.

Min kära Sauer 202 ska genomgå lite förändringar nu, matchkolven ska slipas och förlängas, sen ska kolven Hydrodippas tillsammans med mitt Leupoldsikte och mina Apelringar. Därefter har jag precis köpt en Matchpipa i kaliber 6.5x55, denna är 74cm lång så tänkte börja med lite långhållsskytte, och även avancerad bockjakt på de nya markerna. Det hela känns lovande.
Polarna från Uppsala har frågat om man vill komma upp och jaga Lodjur och även Bäver uppåt landet men tror inte det blir tid över för detta. Det är endel resor planerade iår, bland annat södra Tyskland, Östra Polen samt att en gammal klasskompis frågade om jag ville med till St Petersburg men tror inte det blir av.
Har nu fått mitt examensbetyg då jag inte beställt det innan. Kanske bra att ha, trodde alltid jag skulle läsa till men har nu på måndag jobbat som lärare på Krungårdsskolan ett år, tror ingen tänker på det imorgon ;) Är skoj att skriva av sig lite men går ju inte sammanfatta ett halvår eller vad det är.. Kan berätta om bocken jag sköt i Oktober, eller älgjakten som faktiskt var spännande. Allt detta senare. Ha det gott kära läsare och SKITJAKT :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar