tisdag 7 maj 2013

Dags igen

Hej hopp alla glada!

Nu kom äntligen våren, jag och Totte märkte det på en och samma dag faktiskt, på morgonen hade inte ett enda blad slagit ut på björkarna kring hygget vi besökte, på kvällen då vi återvände till hygget hade alla små björkar slagit ut sina blad. Våren exploderar således!

Vi riktiga jägare, dvs vi som är skogsbrukare/äger skogen vi jagar i, vet vilket jävla arbete det är. Varje vår sätter jag i snitt 10 000 plantor, iår var det bara 7 000st som skulle sättas, förra året 22 000 plantor, nästa år mellan 15 - 30 tusen plantor(!!!). Detta exkluderar röjande, huggande etc som alltid tillkommer.
 Vi har gjort det rätt bra trots allt, och våra vak-stegar har vi fått ut längst med åkrar som tidigare aldrig haft torn.
Jag tror ni alla märkt att det avtagit på åtlarna, grisarna besöker inte åtlarna lika ofta som innan, någon enstaka går förbi eller suggor med små. Alla stora är nämligen ute och betar gräs på åkrarna med enstaka bök ner i vallarna för att komma åt rötterna.

Tack vare mitt mörkersikte har det gått bra, redan i februari gick jag upp i tvåsiffrigt sedan dess har det varit rätt bra, tills för ungefär en månad sedan, då avtog det och man fick börja sitta på vallarna igen, det är nu ett par månader framöver mer vak på åkrar än på åtlar.

Lönen bränner jag snabbare än beräknat, senaste köpet till jakten var en Heck-Pack, återförsäljaren Ola Melkersson som driver egen blogg etc ger ett jäkligt bra pris, löste gratis frakt etc så det var lätt värt det 2400kr för att slippa lägga in djuren i bagagen.

Min svärmorfar (tjejens morfar) gav mig en stor orginalask med hagelskott till 22lr och 22 magnum som är förjävla häftiga, dessa tillverkas inte längre men var mycket populära för 50-60 år sedan. Har dock inte skjutit dem än, de är något man ska spara på. Tysktillverkade av Nobel Dynamit, innan kriget.

Jag kom idag över 75 hektar mark för gris m.m. i närheten, men långt från mina marker, på denna marken ska jag anlägga en åtel, kanske två beror lite på hur det ser ut, och sätta upp torn längst med åkrarna då marken helt avsaknar torn.

Jaha-ja, då har jag uppdaterat lite.. Ni får alla ha det gott!

Adjö! (skitjakt)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar