fredag 12 april 2013

Länge sedan som vanligt?

Hejsan alla jägare (och elever)

Det sker inte mycket uppdateringar men mycket har hänt. Det är ju numera lite tabu att prata om vad man skjuter då det endast råder jakt på årsgrisen, men hur många av er förhåller er till detta om ni stöter på en galt? Ingen. That's right.

Grisar har fallit och jag har nu gått väl över tvåsiffrigt, har lagt ribban för högt iår men bra med drömmar ;) Mitt mörkersikte är förjävla bra, man ser mycket väl i mörkret. Jag och Totte har börjat jaga mycket ihop och det är trevligt vi har dessutom snickrat massa nya jaktstegar och vakkojor vilket förser mina marker med bra pass!
Igår satt vi på varsin åtel rätt sent, jag såg grisar i flertalet men kom aldrig åt, då jag väl tittade ut en grupp grisar som gick ut på åteln såg jag en galt som jag tänkte plocka, ingen stor utan då, såklart, en brungris/årsgris. Men bakom denna stod en annan gris som gick fram med en mycket svår halta. Någon hade skjutit av frambenet! Givet vis är detta ett djur att prioritera, dock en gylta, dräktig sådan. Hur skulle ni agerat? Även om djuret är dräktigt eller icke lovligt, måste man ju skjuta ett djur som inte kan gå på ena frambenet? Dessvärre fick ett av djuren vind av mig, då denne kom nära kojan och alla sprang. Jag vet ju nu att jag måste sätta mig på åteln mycket tills grisen är död.
Vi körde en sväng på åkrarna och såg gris, dessvärre hade dessa sprungit in i skogen så vi kunde inte smyga oss på dem.

Tack vare pågående vapenamnesti tar en licensansökan mellan 6 och 8 veckor. Jag har lämnat in på en 22a och en till 9,3a.

En sak till, det märks att det blir vår, och är liksom en god doft i luften, även om det började regna på natten. Men då man sätter sig på pass, lägger upp en dubbel snus, ställer fram kaffet och laddar bössan, då är fan i mig livet som bäst!

Skitjakt på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar