söndag 10 mars 2013

Åter igen

Hej jägare och elever ;)

Jag vet att jag har varit dålig på att skriva, men inte heller har man jagat för mycket i och med jakttiden. Skyddsjakt och annat må ha skett.
Jag har nu, först och främst lyckats sätta sprätt på mina lönepengar, eftersom det är så mycket jag vill köpa tenderar pengarna att gå till hyran och jakten. De nya toppkronorna kan vara ett exempel, även om de var hemskt billiga enligt vad man fick. Jag har nu tre stycken perfekta foderspridare med vinsch vilket underlättar en hel del. Ni kan få tag på dem här. Se bilden till höger --->
Jag har nu även varit på årsmötet för klubben och mottagit priserna, det var ju förträffligt skoj, mina första priser. Kruxet är att hålla vandringspokalen i tre år, då får man behålla den.
Jag börjar ju snart med att träna igen, köpt en Ruger 10/22 för träning på älgbanan fast med lite billigare skott, väntar nu bara in licensen. Verkar vara ett mycket smidigt och roligt vapen att skjuta med, men tänker inte modifiera det och ändra kolvar etc som många gör, det är nog inte min kopp te. Även om det finns tillbehör till absurdum för ett sådant vapen. Skotten kommer kosta några ören styck och ger möjlighet att skjuta fantastiska mängder.

Några grisar har man lyckats fälla sedan sist, och fler kommer det absolut att bli, som ni kan se har jag modifierat min Sauer 202 något sedan ni senast fick se den, mitt nya Digisight N750 ger mig något överläge på jakten i mörker nu, sommaren kommer att bli fantastiskt rolig. Bilden till höger är från då jag finjusterade siktet förra veckan, samtliga kulvapen jag har sköts in då det äntligen började bli lite vårväder. Siktet ger mig bra sikt i totalt mörker, även på flera hundra meters håll! Med Apel vridmontage kan jag enkelt byta mellan mina sikten, ni kan se mitt leupold ligger på bänken. Det blir således mycket mer intressantare att vaka på vallar etc nattetid. Jag och min kompis Christopher som hjälpte mig med kojan på bilden ska nu i vår slå upp flera skjutstegar och även torn till våra nya hyggen och de många åkrarna som saknar torn etc för kommande jakt. Antar vi behöver 6-7 stegar och 2-3 torn för att ha något att sitta i på varje pass.


Men så mycket mer har faktiskt skett, jag har ju även flyttat till min lägenhet i Mönsterås. Fantastiskt skönt men samtidigt lite tråkigt med flytt, inte för att jag bar de tunga sakerna ;) Jag har lyckats fylla lägenheten med passande konst också ---->

Jag antar jag får uppdatera lite bilder då jag skjuter nästa gång, men så få gånger jag fotar grisen. Framför allt väger jag dem nästan aldrig numera, därför har jag sällan svaret på exakt vikt ;)

Skitjakt på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar