måndag 14 januari 2013

Några grisar

För ett par veckor sedan kom första riktiga snön, för denna vintern, då blev det helt dött på åtlarna. Då denna snön som ligger nu kom på en och samma natt(?!) vet grisarna numera vad det är som ligger på marken. Igår gick jag en långpromenad på ca en mil där jag gick förbi två av åtlarna. Vägarna är oplogade och gud vet, jag behöver motionen! Det var grisspår på många platser, trots att snön bara legat 4 dagar. Detta indikerar alltså att denna gången är grisarna mer förstående över vädret och därför vågar sig ut och söka föda. Hade gris på åtlarna men såg inget igår kväll då jag satt där, däremot gick jag förbi massa färska spår då jag var tvungen att gå 600m till åteln. Under dessa 600 meterna måste jag passerat grisarna då de inte vågade sig till åteln. Problemet var dock om jag hade skjutit något, och då var tvungen att släpa grisen till bilen 600 meter bort, dock värt det då man inte skjutit något på några veckor.
Förövrigt börjar jag jobba om en vecka, tar min examen nu på fredag, efter 4.5 år på universitetet med ett sabbatsår i Australien & Nya Zeeland. Det är på tiden att man slutar plugga nu. Det lutar mot en lägenhet i Mönsterås, dessutom, nära till åtlarna och jaktmarkerna.

Nej, nu ska jag återgå till viktiga saker så som mitt kaffe.. Allt gott!

Skitjakt på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar