torsdag 13 december 2012

helgen och annat!

Helgens jakt blev inte så lyckad, på grund av minusgraderna blev många hemma, vi saknade 14 skyttar. Sammanlagt var vi 11 passkyttar och 6 hundförare. Det var mycket gris i såten så tre av hundarna fick jaga konstant resten av dagen, men inget sprang ut i pass. Jag och Andreas gick in på ståndskall men hundarna vek av med djuret bortåt, vi beslutade oss att gå tillbaka, vi stannade och snackade, med varandra lite, lyssnade på skallen. Där efter gick vi mot mitt pass och plötsligt hoppade tre stora grisar upp fem meter ifrån oss, vi hade alltså stått 50 meter bort från deras dagslega och sedan gått rakt ner i den. Dessa grisar sköts inte heller tyvärr!
Jag har nu fått hem min käraste Sauer 202 (mycket fin mörk träkolv) där jag monterat min Stalon Whisper Magnus med vakfront, köpt av ljuddämpare.nu. Jag rekommenderar alla som är sugna på ljuddämpare att söka upp dem, det är fan så mycket bättre än övriga lokala kontakter här omkring. Så snacka med dem!
Första kvällen jag var ute med bössan åkte jag och Pontus med min pickup till en åker som haft mycket gris, det snöade kraftigt då första riktiga snön hade precis börjat falla ner.
Vi pürschade ut sista biten till åkern och såg där flera stora svarta svin ute på åkern. Vi räknade ner från tre och sedan sköt vi. Detta ledde till världens längsta eftersök! Sunkan kom med sin Laika Jeltzin, första upptaget blev det inget på, så vi började om och följde andra spår där vi direkt hittade blod och några minuter in började hunden skälla ordentligt! Här såg Sunkan galten men lyckades inte få in skott på den, grisen var abnormt stor tydligen, då jag själv aldrig såg den! Jag fick stanna kvar då jag räknades som skytten, då Sunkan var tvungen att åka och jobba natt och Pontus skulle sova då han skulle upp tidigt, jag fick ta mitt ansvar och sitta kvar där och vänta in hunden som vägrade släppa grisen. Vi hade försökt gå efter grisen men det var alldeles för tät granskog där så det var omöjligt. Det tog allt som allt ca 5.5 timmar innan Jeltzin tröttnade och sprang tillbaka till bilarna. Klockan var nästan 02.30 då jag kom hem. Dagen efter fick grabbarna tag på grisen och tog tillvara på betarna, 18.5cm.
Jag räknar dock inte detta som invigningen av mitt vapen, då det omöjligt går säga vem av mig eller Pontus som verkligen träffade grisen, då vi båda sköt på olika, men båda sköt mot den stora. Vi båda är lika säkra vi träffade så skitsamma enligt min åsikt!
I afton fick jag däremot med säkerhet inviga min Sauer som jag kommit att döpa till Helene.

Sköt denna lilla fina grisen, flertalet var framme men fick bara läge på denna efter ett längre vak. Dessutom gjorde de -10 graderna att mina fingrar verkade mycket då jag greppade bössan. Fick sitta med den kalla bössan i 30 minuter innan jag fick iväg skottet, då blödde var knoge! Imorgon blir det en sväng till vilthandlaren och lämna in denna lilla galten, det är ca 25-30kg slaktvikt, det hade inte varit värt resan till Tvärskog om jag inte redan skulle till Kalmar för handledning. Om drygt en månad tar jag min examen, då är jag en examinerad lärare i historia och religion, vilket känns förjäkla roligt, rakt ut i arbetslösheten! Men skickar iväg lite jobbansökningar imorgon så får se vart man hamnar, kanske blir det så att någon vänlig själ får se efter mina åtlar medan jag jobbar på annan ort.
Tror nog allt detta var bra för i afton, skitjakt på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar