måndag 5 november 2012

Sköt två igår

Hej hopp!

Jag fick en beställning av en man som ville köpa två mindre grisar, detta passade sig bra då jag har en stor mängd grisar i olika storlekar som kommer och går på en åtel, så fick sätta mig och vänta ut rätt grisar, de kom först en sugga med några små, sen då jag tog fram mobilen framåt klockan 19 och skrev ett sms med bland annat orden "Det är inte en klöv här nu, skulle skjutit en kulting", så la jag ner mobilen och tittade upp på åteln och där stod 8 stycken grisar i 35-40kg levande vikt. Jag väntade in läge och sköt två stycken med 6.5an och de stupade så som sig bör.

I lördags var jag på storjakt utanför Högsby, det var otroligt spännande, alltid trevligt att träffa andra jägare! Marken omfattade två såtar, en på 520 och en på 680 hektar. Den första såten hade de jagat ur veckan innan och de sköts bara fyra rådjur. Allt fick skjutas från början men sen uteslöt vi älg trots att vi såg mängder av älgar. Grannlaget fick ut 5 älgar på sitt hygge, ko och kalv och tre tjurar. Sköt en tjur. Jag såg en get på nära håll som stannade och tittade  på mig, utan problem kunde jag skjutit denna, men gubbarna i bilen sa att de skulle spara på alla rådjur då de inte finns så många så i respekt till dessa sköt jag inte, då jag inte ens skjuter mina getter och smaldjur. Jag såg sen inte mer vid första såten och vi får och grillade.
Andra såten började bra, i samma sekund som de släppte de fyra-fem hundarna på varsitt håll sprang en stor jäkla räv över vägen, det hela gick så snabbt att jag inte kom åt att skjuta, jag stod nämligen på ett vägpass med bara några meters skjutgata.
Efter en stund satte jag mig ner på ryggsäcken och tog en kaffe, då mullrade det till bakom mig inne i granplantaget och jag for upp, det var många klövar i backen och jag misstänkte först ko med dubbelkalv, de verkade som att de sprang neråt, åt mitt vänster men en gren knäcktes bakom mig och jag såg arslet på en gris och en galt som gick över gatan, jag kunde ha fått ett dålig skott på galten, med tanke på att jag såg honom snett bakifrån, men sådana skott vill man gärna inte skjuta då man är gäst då det garanterat blir ett eftersök om man skjuter bakifrån. Det blev alltså denna dagen en hel del rådjur skjutna men inte så mycket mer, det var dock trevligt att träffa allt folk! Får vi göra om KW

Ikväll blir grisarna upphämtade, alla tre från förra veckan. Sen ska jag ut på en åtel som jag inte suttit på sen i somras, det är rätt mycket liv där uppe vill jag lova! Får bara se om vädret bättrar sig något.

Skitjakt på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar