fredag 9 november 2012

Sköt en

Denna veckan har jag bara skjutit en gris, detta mest för att jag bara suttit ute en kväll. Denna grisen sköt jag bara för att den haltade då den gick ut på åteln, det började med att jag gick mot åteln från bilen. Detta är en vandring på ca 500 meter, något pulshöjande då grisar har bökat hela vägen bort. Väl då jag såg ljuset av åtelbelysningen såg jag att något stod under spidaren, då jag kom nära kojan såg jag att där stod två grisar, helt orörda av min ficklampa. Jag började höra de grova brummandet av suggan som stod inne i mörkret och inte uppskattade min närvaro! Jag gick in i kojan men råkade smälla ljuddämparen i taket då jag hoppade in, jag trodde givet vis att hoppet om att få se någon gris var över då jag väsnats, lagt vittring och lyst med en lampa...

Efter endast 15 sekunder kom de två små ut igen, då kunde jag se att en av dem haltade mycket.. Jag sköt denne rätt omgående då ingen vill se djuret lida. Sen fick jag sitta, väl två timmar innan nästa grupp kom, dessa gick dock bara förbi då de inte uppskattade den starka belysningen av det nya batteriet! De kan även ha sett den ca 8-10kg (levandevikt) kulting som låg under spridaren och insett faran, även om grisar sällan tänker så.

Påväg till bilen såg jag en fin bagge men på grannens och i mörkret så inget att göra. Tänkte åka och sätta mig idag då det är så mycket på åtlarna nu men känner mig lite sjuklig.. Tänkte gå upp tidigt och sätta mig i tornet imorgon, se om någon älg eller råbock ville ses på hygget.

Skitjakt på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar