fredag 26 oktober 2012

Några bra veckor!

Hej hopp!
Det är några otroligt bra veckor nu, på endast en åtel har jag nu tagit bort 10 kultingar från tre helt olika suggor vid olika kvällar (They keep on coming). Har även skjutit 3st 90kg grisar i veckan men tänkte bara nämna de första två.
Jag satt på åteln rätt länge en kväll efter en relativt slitsam arbetsdag. Tanken var att jag skulle skjuta en mård men jag visste att det gick en och annan gris på åteln.. Efter 4 timmars vak (ungefär) då ögonlocken började bli riktigt jäkla tunga, hörde jag grymtanden och skrik från grisarna nere i kanalen som rinner intill..
Det tog kanske 15 sekunder sen vandrade flera årsgrisar runt ca 80-90kg ut på åteln. Jag siktade på dem rätt länge för att välja ut rätt gris, det var 6 st grisar, vad jag kunde se  var i alla fall 5 av dessa galtar. En stor galt gick ibland dem (större än de andra iaf på 87kg) och denne tryckte bort de andra från majset, så jag valde denna. Det tog ett tag innan jag kunde komma till skott, de andra gick ju ständigt intill denna, men då chansen kom satt kulan i nacken och grisen slog omkull så som sig bör!
Nu börjar de lustiga, jag vet att bössan går rätt, jag vet att jag skjuter rätt vad de gäller åtel och 30 meters håll. Men trots allt hörde jag ett rasslande ljud från grisen. Eftersom de fortsatte i säkert 30 sekunder valde jag att skjuta grisen i huvudet från kojan, då man aldrig vill se djuret lida.. plus, av erfarenhet kan grisar skjutna på alla vis trots allt springa då vissa av dem är odödliga till viss nivå.
Jag valde nu att gå fram, men rasslande hade börjat igen, jag ropade något i stil med "Hur kan du inte vara död än jag har ju skjutit dig till döds två gånger".. Då såg jag en annan stor galt bakom den jag skjutit, som var skjuten under ögat, alltså inte dödande. Denne rörde lite på huvudet och jag satte ett skott i huvudet på den. Det var hemskt snopet, då jag inte såg denna. Den stod förvisso 2-3 meter bakom, men båda grisarna dog för skott i huvudet. Det var ju jäkligt skoj, men bara för att de gick så bra trots omständigheterna. Det första skottet kunde ju lika väl, och mer troligen, resulterat i en död gris (för första skottet dödade den större grisen omgående, den blödde ur på plats) och ett omöjöigt eftersök på den ljusare grisen. Den svarta vägde 87 och den ljusa 84. Så det var väl lyckat vak trots allt. Fick hämtas med traktor och jag kom i sängs efter 01. Men det gick bra i alla fall. Igårkväll gick det inte lika bra och eftersök krävdes, avståndet var lite drygt 150 meter (om inte mer) och det var på en åker som fått mycket stryk under veckan som gått. Innan detta hade jag skjutit tre kultingar på en åtel som jag nämnde först.
Det har alltså gått bra nu, även kamraterna skjuter mycket grisar och jag får gratulera er! En sköt en mycket stor galt på 150kg vilket alltid är skoj!
Kultingarna igårkväll tänkte jag inte skjuta, då jag skjutit så många redan, men tjejen bad mig döda dem för att minska stammen något då hon som hästtjej har något av fobi för vildsvin. Så det är bara att lyda. ;)
Nu ska jag lämna in min licens på min nya ljuddämpare, ska skriva mer utförligt om dämparna och resultaten senare samt varifrån de kommer.

Allt väl nu så länge, skitjakt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar