onsdag 3 oktober 2012

Gomgalten

Såg en häftig video på youtube om en gravt missbildad galt. En galt med abnormt stort underbett!

Sitter i personalrummet på skolan och gör lite research på youtube med åteltips. Jag har provat jäst majs nu också vilket verkar fungera mycket bra. Jag tar spann om ca 10L och fyller till hälften med majs och andra hälften med vatten, sen får de stå 7-10 dagar i verkstan med locket på! Där efter börjar spannet att svälla och bukta ut något. Innehållet luktar avskyvärt många gånger men grisarna dras till det något fruktansvärt. Behöver slå ihop en foderspridare till snart samt en koja då jag har skapat en ny åtel och tagit bort en annan.
Det är snart dags att hämta en säck eller två med majs då den jag har börjat sina. De 880kg majs jag hämtade i maj är snart slut men visst har det blivit många grisar på den säcken ;)

Skitjakt på er! Hoppas erat förarbete för älgjakten går bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar