onsdag 19 september 2012

Varit lungt!


Det är inte mycket tid över att åka och sätta sig men härom natten sköt jag en galt på 110kg, en så kallad kammoflagegris, min första vit/svart gris.
Det komiska i det hela återgår till hur dagen var i måndags. Jag har praktik nu, den sista innan jag tar min examen (i januari).

Dagen hade varit lång och full av undervisning. Det jag brukar göra efter en lång och stressfull dag är att åka till skogen och sätta mig i ett torn.. Jag valde det torn där jag lagt ut äpplen för att inventera älgen (och älg finns!)

Det började knaka och braka i ett björke endast 15meter från tornet så jag tänkte att de kommer braka ut älgar likt en fin parad när som.. Det dröjde en rätt så bra stund, men till slut börjar det strömma ut halvstora kultingar och en stor sugga! Kultingarna var påväg mot mina äpplen och suggan gick försiktigt runt och sniffade efter mig. Det var tyvärr alldeles för höga ormbunkar på detta hygget så jag förmådde aldrig att skjuta någon av kultingarna men hade länge och bra läge på suggan, men ni kan reglerna (även om misstag enkelt sker i vildsvinsjakt).
Jag tänkte därför åka och sätta mig på en åtel då jag hade sovmorgon på tisdagen, följande dag. Jag tänkte sätta mig på åtel A, men frågade min flickvän vad hon tyckte, A eller B. Hon sa då såklart åtel B för att hon inte kunde utala R'et på denna orten (hon kommer från Nybro, simplare ställe). Men jag valde den åtel som flickan hade valt ovch mycket riktigt kom det, endast efter 10 minuters vak ut en stor galt som jag tidigare bara sett på bild runt klockan 02.30. Galten gick ut för att äta den jästa majsen jag lagt ut två dagar tidigare.
Den fick snart vittring av mig och jag sköt då han vände sig, den 21,7 grams Woodleigh kulan gick in i bogen och ut genom revbenen. Organen som var förstörda var: Hjärta, lunga och lever; vilket betyder att kulan var direkt dödande men att grisen kan springa. Den gav sig således av och jag gick snart efter för att titta efter den, hade kontakt med en god vän som är hundförare och han ringde i samma ögonblick som jag hittade galten. Han ville dock träna sin hund så han kom bort för att nosa de 20-30 metrarna som galten hade gått.
Då grisen var rätt så stor/tung fick min far komma (21.30) och hämta den med traktorn. Det var rätt trevligt att ta en öl och tömma grisen då det varit dåligt med grisar skjuta senaste tiden, främst på tidsbrist då de verkligen finns gott om dem!

   Idag tömde jag den kamera som finns vid äppelhögen där jag inventerar älgen, fick bild på en hel del främmande grisar jag inte haft på åtlarna, stora och fina kultingar. Dessa blir ju att sitta och försöka plocka bort med min underbara 6.5a med ljuddämpare.


Ska snart skriva ett par rader om älgjakten och de jävlarna på länsstyrelsen som vänligen kan fara åt *******.

Skitjakt på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar