fredag 28 september 2012

Höst

Hej hopp alla glada!
Älgjakten är snart här, en vecka kvar på måndag. Vi har nya hyggen, fem nya torn (jävligt nöjd med dessa nya torn) och nya vapen/ljuddämpare samt skott. Allt är förbrett för jakten! Lika så har de många åtelkamerorna lyckats få bild på de mesta, även älgar då såklart. Idag åkte jag för att se över ett av hyggena och besöka ett av tornen, för att se till att allt stämmer inför jakten. Jag satt där ett tag och såg en liten pinnebock men höll tillbaka. Jag har nämligen fått bild på en vuxen räv som äter mina äpplen. Det hela blir paradoxalt; Vi skjuter rävarna för att de äter upp rådjuren, nu skjuter jag en räv för att den äter upp mina äpplen.

(Räven försöker bli vegetarian för att få överleva)

Trots rävens uppoffring råkade en 24 årig jägare sitta i tornet och titta på honom genom ett sikte i ett bra tag innan han tryckte av.
Räven föll som den skulle. En något låg 5:1a sköt jag på den.

Min fina 6.5a är nu såld till en kille som går på ett jaktgymnasium, skönt att den gick till en som faktiskt kommer bruka den korrekt. Det slutade bra med våran tilldelning av älg för iår och jag är nöjd! Det känns bra. Nu ska jag studera lite då jag har tenta imorgon, sen får man se vad helgen bringar för äventyr. Har nu även praktik på Mönsteråsgymnasiet och den går mycket bra. Har mycket historia, det är svårt att inte komma in på krig ---> jakt då man lär ut om stormaktstiden. Bland annat vore det ju skoj att gå in på om hur skogarna i Sverige var fyllda av ruttnande älgar, då borgarna och kungens män fick skjuta bort älgarna för att skinnet behövdes till soldaterna. Förr tog man älgskinnet och frös ner detta inför stid, så fick de främsta soldaterna ta på sig de frusna älgskinnet för att detta stoppade fiendens kulor. Alltså gjorde man primitiva skottsäkra västar av älgskinn medan allmogen svalt i torp och stuga. Inget det fanns tid att undervisa om dock, det är ett pressat schema.

Skitjakt på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar