tisdag 21 augusti 2012

bockjakt forts

Det har varit sådär med bockar ute, efter man suttit ute en hel kväll hör man nu endast en eller kanske två dova smällar någonstans i fjärran. Det är så tydligt att bockarna nu mera är i skogarna och trycker (de som finns kvar). Jag var ute en sväng nu på morgonen, i vanliga fall brukar jag se mellan 2 till 15 unika rådjur. Idag hörde jag endast en skälla på mig då jag smög till tornet, såg ingen med egna ögon. Det är dåligt kan jag tycka, jag tänkte dock sätta mig på en vall i afton och invänta någon bagge om det nu går. Kid har jag många av på de flesta platserna. En get la sitt kid nästan vid tornet igår medan hon själv gick på hygget och åt, jag och de lilla kiddet fick fäktas med myggen i ett par timmar men ingen bock gjorde entré.

Jag måste nu dessutom (Igen?!) sälja min 6.5a. Senast valde jag att inte sälja den trots att trycket var högt, jag backade således ur, men nu har jag fyllt mina 6 platser i skåpet och måste därför sälja mitt vapen då man inte behöver 2st 6.5or. Se annonsen här.

Jag hade även beställt en ljuddämpare till min nuvarande 6.5a, min Carl Gustaf 4000. Vore spännande att ha en dämpare så värt att prova. Precisionen i den kalibern är ju utav denna värld, där av är så många precisionsvapen av 6.5x55 eller 308. För er som ska skjuta räv eller fågel på långa håll, även rådjur, kan jag ju starkt rekommendera den kalibern före exempelvis 30-06, ni kommer märka skillnad efter inskjutningarna.


Nu ska jag lägga mig och sova i ett par timmar innan det är dags att ta itu med dagen, plugga och fixa med två åtlar som stått alena nu under sommaren men haft mycket besök, dessa måste få ny majs i sparidarna och nya hinkar med tjära samt nya batterier till belysningarna. Det kan nog bli gott om skjutningar i höst, mycket gris att dräpa ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar