söndag 19 augusti 2012

Bockar fällda

Hejsan!

Bockjakten har gått bra, det blev två bockar, en galt och en räv på de tre första kvällarna. Nu lägger jag det hela på hyllan ett tag, ska på middag hos min flickas familj och får försöka släppa livet i skogen nu för en kväll för att åter försöka sitta på en fin bagge i veckan. Såg nämligen en bagge (bock) med helt svarta horn, stora som aset. Denna ligger jag lite sömnlös över. Fördelen är att det inte är någon annan som jagar i detta området och att vi har de enda hygget där, så chanserna är ju goda. Baggen är av allt att döma revirbaggen och kom faktiskt på lock. Igårkväll sköt jag en galt på mellan 130-150kg, kunde ej väga den då vi inte ens tog in den i verkstaden, vi grävde ner den. Men betarna var stora fina och hela så dessa behöll jag för att placera ibland de andra. Dock är ingen av de två bockarna några vidare troféer och kanske onödiga att spara på, men i brist på andra troféer får även dessa varsin platta att hänga på.

Det är mycket rådjur ute men brunsten är sannerligen över då alla getterna går med sina kid. Ett och annat smaldjur gör att revirbocken kan reagera på buttolon men ytterst lite, den stora svarta sprang rakt mot mig men fick antagligen vittring. Jag ska dock inte ge upp utan försöker mig på den igen. Jag satt på det stora hygget igår och försökte ge mig på den stora bocken. jag såg någon pinnbock som strök förbi och ett smaldjur som gick 100m bort och åt lite på björkarna. Sen kom en räv ca 5m ifrån mig under tornet och gick längst med vägen, denna skonade jag då de precis börjat mörkna och jag verkligen ville komma åt min stora bock. Det blev tyvärr för mörkt utan att jag hann att se något så jag åkte och satte mig på min åtel som ligger ett par hundra meter där ifrån och åt min macka, det var trots allt lördag! I kojan tog jag min fika och lekte med mobilen, tittade facebook, sms-ade med kamrater som satt ute och vakade dessa också. Så plötsligt tittar jag upp och det sitter en jättemård på brödet som ligger på åteln. jag siktar men skjuter inte. Sen kommer räven jag tidigare siktat på, men jag skjuter inte... Till sist ca 23 kommer något stort i ljuset men jag ser inte direkt vad.. Då den store går fram till tjäran ser jag att det är en banalt stor gris, första tanken var att det var ledarsuggan som brukade vara där och gå men efter jag tittat genom siktet kunder jag se en stora pensel. Först tänkte jag väl låta den gå en stund, då jag inte riktigt orkade ta hand om en gris just den kvällen utan satt där ute mest för att se lite djur och filosofera lite på livet, då en kamrat har gått bort och begravs på fredag. Tankarna var många men läget att skjuta blev så pass bra att jag kramade om skottet och galten föll, så som sig bör!
Då jag gick fram mot galten (som för övrigt föll av ett perfekt skott i bogen där jag alltid skjuter) började den röra på sig och fnysa, jag la upp bössan och drog en 22grams Woodlite kula i huvet på den. Då blev den lugn! Jag fick ringa pappa och be om hjälp då jag knappt kunde röra den men släpade den några meter.. Den luktade verkligen galt! Resultatet blev då pappa kom att vi tog hem den men grävde ner den då köttets kvalité säkerligen är av sämre sort. Trynet sågade jag dock av för troféen.

Dagen har jag för övrigt spenderat med att städa verkstaden och stycka ett rådjur, en kompis kom och hämtade en bagge igår så jag fick in några hundringar, den jag styckade idag ska jag ge bort till diverse personer.

Nu måste jag nog göra mig i ordning och städa lite, ser ut som en dålig dag i Bosnien här hemma efter denna jaktveckan.

Skitjakt på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar