måndag 4 juni 2012

Vallarna och räven

Idag hade jag tagit en bra plats, grisarna var absolut i närheten, spänningen steg ju mer klockan närmade sig 22. Plötsligt fick jag ett SMS från en kamrat där han frågade "Jagar du idag?" jag svarade "Ja." han skrev "Nu skjuter jag en räv" jag tänkte väl lite i banorna, jaha, vad skoj för dig. Så small det till 200m bort från mig, tre gånger, och räven sprang ut förbi min plats. Min kamrat satt alltså på samma åker!! Detta öppnade upp för en SMS konversation som varade hela kvällen, han bytte åker till den närliggande och genast så han sugga med varsin grupp kultingar som sprang i riktning mot mig, jag bytte position för att möta gruppen på en annan åker, då det är ett skogsparti mellan. Ut på åkern sprang en större ensam gris och jag antog, så som sig bör, att detta var suggan. Den vek dock av och gick in i skogen. Jag väntade med bössan redo om den skulle komma ut. Plötsligt kom den ut på åkern intill mig, där jag hade börjat kvällen där räven sköts. Detta var 20m ifrån mig och rakt i vinden, den tittade på mig och jag siktade på den. Dock sköt jag inte då jag inte kunde se kultingarna. Då han vände sig såg jag att det var en galt, ensam, som hade gått mellan mig och kamraten. Med denna informationen hade jag såklart skjutit men såg ju inte kultingarna och vill inte begå det misstaget igen. Det var en mycket spännande natt, påvägen hem såg jag de suggorna och de kultingarna som kamraten såg på den stora åkern. Den minsta suggan var alldeles grå i pälsen vilket gjorde att den såg rätt äcklig ut. Inatt är det fullmånes klimax vilket gör att det blir en bra dag för jakt. Jag har sovit 4 timmar inatt, upp kl 06 för att åka till slottet och bära tungt en hel dag. Kommer behöva ta ledigt på förmiddagarna framöver.

Skitjakt på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar