söndag 24 juni 2012

Länge sen

Det sker inte mycket nu, det är hemskt inaktivt. Har suttit lite på åtlarna då det är hemskt mycket aktivitet där. Grannarna har envisats med att skjuta suggor så åtlarna har överflöd på ensamma kultingar som är där mellan 04-08 på morgonen då det är ljust och varmt. jag sköt en gris på vallarna så det bar frukt även om grisen inte kom med hem. Jag sköt den på 100m, den slog omkull en gång, reste sig och slog omkull, där efter gick jag fram och grisen var borta?! Det låg blod och lunga på platsen och vi kallade in en hund, gick ca  800m men fann den inte?! Vad i helvete tänkte jag och dagen efter vårt tre timmars sökande kom en championhund med nos utan dess like, med denna hittade vi den lega där grisen legat och återskaffat sig sin styrka för att fortsätta bortåt, vi kunde även se att det var en fjolårsgris som fick smaka på 21grams kula. Det är för mig ofattbart hur djuret kan överlevt.. Vi spårade den ca 1.1km innan det gått över så pass långt bort att jag inte visste vem som ägde marken intill så vi fick avbryta. jag hade uppfyllt min förväntan enligt lag och kunde med rent samvete överge grisen åt sitt öde. Men alla som jagar vet hur fruktansvärt tråkigt det är, då man sänker ett djur, och de kommer undan trots lungträff och litervis med blod på backen. Det är min första gris som behövt eftersök och de lyckades inte ens det. Jag skulle dragit en andra smäll på den då den låg ner och jag har lärt mig detta av mitt misstag. Det är ett tag sen jag fick ner något djur och det börjar tryta i frysen då jag grillar mycket och ofta! Men det är nu dags att plocka hem något från de många åtlarna som är överfulla av grisar. Vädret är just nu rätt dåligt med mycket regn, så fort regnet upphör kommer grisarna vara hungriga, ha det i åtanke ;)

jag provade även att lägga ut urin från brunstig sugga så detta säljs i butik, mest för att se om de fungerade och lockade till sig galtar, vilket det inte gör. Kanske är fel årstid men helt värdelöst att spendera pengar på. Jag önskar er alla gott i sommarvärmen, även om det ännu inte kommit någon värme direkt. Själv jobbar jag 6 dagar i veckan på Kalmar slott så rätt ont om tid.

// Skitjakt på er

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar