söndag 3 juni 2012

Åter på vallarna

Som ni vet jobbar jag på Kalmar slott, igår vaktade jag en bal på slottet och de hela gick mycket bra till. Balen var över och ungdomarna lämnade slottet för vidare festligheter inne i stan vid klockan 21.30.
Jag beslutade mig därför att åka till de vallarna jag tidigare suttit på.. Väl vid våra vallar såg jag 1 vuxen sugga och mindre, fjolåringar. Dessa stod på 150m och jag kunde ej riktigt se de små pga de höga gräset.

Vinden låg dock till min nackdel och de fick vittring efter bara några sekunder och löpte in på grannens hygge, intill hygget ligger en åker, där såg jag en sugga med kultingar. Det var alltså full rulle där igår kväll, såklart de ska passa på att gå ut öppet på en lördag då alla jägare jobbar eller dricker. Men jag försökte smyga mig på för att försöka få ner några kultingar, då de faktiskt gör skada på vallarna. Men vinden låg som sagt i ryggen på mig med riktning mot de fältet jag brukar vaka på, så innan jag hade kommit fram hade alla grisar löpt av + en gylta som kom lite efter, så sammanlagt 3 vuxna djur, 2 fjolåringar och ett halvt dussin kultingar på en och samma kväll. Dock inget mer då jag lyckades skrämma dem. Idag blåser det som vanligt så får se om det är värt.

Jag fick en video på facebook av en kompis med amerikaner som flyger helikopter och beskjuter grisarna med militära vapen.

Ingen kan ju säga att det inte ser skithäftigt ut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar