lördag 12 maj 2012

Maj månadMaj månad är enligt mina erfarenheter den bästa grismånaden, förra året i maj sköt jag 2 grisar på samma åtel, varav galten var den största gris jag någosin skjutit. Det är bra nu i torsdags sköt jag en 100kg gris och betarna blev fina på väggen. Alla fem åtlar har nu gris, mer eller mindre regelbudnet och det är en fröjd att åka ut en dag som denna och titta på åtlarna. Igår satt jag på åteln några timmar trots den kraftiga vinden, det hördes mycket från kärret intill, det ända som syntes var en grävling som gick och smakade på majset och en räv som gick i utkanten. Inget sköts och jag tog mig hem efter bara 2 timmar vakande. Men det är snart dags att åka och sätta sig igen.
Som många vet arbetar jag på det lokala slottet då tid finns över från studier, då jobbar jag med allt i allo, vaktning, vaktmästare, guide etc. Men jag säljer även kött till personalen, och kan väl säga att tillsammans är slottets personal, chefer där ibland mina största kunder vad de gäller de vilt jag fäller. Därför har jag skrivit till min arbetsroll på facebook som Viltmästare på Kalmar Slott.


Annars fröjdas man nu mera i våren efter allt tråkigt som hänt. Min 6.5a med Appel montage är kanske de bästa köp jag gjort vad det gäller jakt och den skjuter som en gud. Funderar dock på att sätta ett Trijicon accupoint på det, eftersom OXO inte svara på mitt mail ;) På så vis kan man ha den vid rådjursvak och vildsvinsvak. Många påstår att 6.5 inte är rätt kaliber för grisjakt, detta är dock personer som inte skulle träffat en ladugårdsvägg om de så stod inuti ladugården, det är skytten som avgör det, och en tämligen god sådan jag är. Likt min vän KW som skjutit vildsvin med 22lr eller en pojk jag jagade rådjur med som lyckats skjuta ett vildsvin på 4m håll med hagel.

Förr i tiden lyckades man döda vildsvin med stenar, pinnar och tillslut även spjut och pilbåge. Vem kan då säga att 6.5an är klen vid en bogträff med en Oryx? Jag har numera 2st 6.5or och det är min favorita kaliber då jag jagade med 30-06 tidigare, en kaliber som är lite väl stark. Medan jag vakar på girs med min 9,3x62, en Benelli Argo. Fick hem den bössan i November och har nu skjutit 13 djur med den, så får väl säga att jag är mycket nöjd med den också.

Det slog mig föresten nu slutligen, att de belysningarna som jag länkade vid tidigare tillfälle, min kamrat Mats egna belysningar, är förjävla bra! Dessa håller på ett och samma batteri i säkert 2 månader, medan de andra belysningarna jag köpt/gjort håller 4-5 veckor. Har en belysning som stått ute sen mitten/slutet på Mars och den lyser fortfarande starkt, fantastiskt må jag säga. Sköt en gris för den och dessa grisar på bilderna står faktiskt mitt i det klara gröna skenet av den belysningen, alla är skjutbara vad det gäller ljus. Även utan sikte med belyst kors i.

Detta var nog allt för nu, anledningen till att jag är så dålig på att skriva är för min pågående kandidatuppsats,  kanske inget som intresserar jägaren men något för forskningsvärlden. Idag ska jag arbeta på mitt käraste slott igen. En fantastisk byggnad i vårkväll som denna, även om de vankas oväder!

Skitjakt på er, och ha det bra i vårvärmen!

3 kommentarer:

  1. Trevlig blogg och i samma anda som min! Fortsätt med det!

    SvaraRadera
  2. Tusen tack, jag tar gärna och läser din om du gav mig adressen till den. Alltid skoj att läsa om folks jaktäventyr.

    SvaraRadera
  3. www.danielsjakt.blogg.se

    SvaraRadera