söndag 1 april 2012

VårDet talas mycket om vårtecken och man hör ständigt "man vet att det är vår när....." etc. Det är många vårtecken ute och jag behöver egentligen inte nämna dem, men ett som jag tycker är skoj är då man på åtelkameran ser djur som inte varit så synliga senaste halvåret. Här kommer lite fina bilder från våra bröd/majs/sockerbete-tjuvar.

Mårdarna är ju inget djur som övervintrar i ide, jag har skjutit ett par stycken i vintras, men grävlingen var en oväntad syn då man satte sig på åteln. Såg den igår då den gick runt och åt lite bröd. Dessvärre var batteriet till belysningen nästan slut så såg inte mycket i belysningen valde att åka hem så har faktiskt inte hunnit /orkat sitta och vaka i helgen, då jag väl varit gräsänkling men inatt ska jag nog på att (igen), trots att jag nästan sover nu måste min älskade 9,3x62 få ryta igen. Detta året har ju börjat otroligt bra med mängder av skjutna djur.

Måste fortfarande sälja min vackra HVA 6.5a <--
Är det någon som nu inför bockjakten behöver ett bra precisionsvapen så kan ni ju slå till, jag behöver plats i vapengarderoben, och för dem som påstår att 6.5x55 är för svag kaliber måste jag bara säga, lär er skjuta. 6.5x55 är den kaliber som dräpt flest älgar i Norden över huvud taget. Säkerligen björnar också då den funnits så länge. Det är en bra kaliber för de som vakar på mycket rådjur och räv då den är så pass flakskjutande. Jag köper ju trots allt en ny 6.5a. Kommer antagligen alltid ha en stående då det är ultimata vapnet för annat än gris.
Dock är det ju mestadels gris som jagas för min del.

Snart börjar dessutom skyttesäsongen och då får man försöka rekrytera så mycket ungdomar som möjligt så de får känna på charmen i denna underbara sport.

Nu börjar Partaj på TV'n sen ska jag ut och försöka hålla mig vaken på åteln ;)

Skitjakt på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar