tisdag 17 april 2012

Igång igen

Nu är jakten på gris igång igen. Alla djur förutom kultingförande sugga får skjutas, det är dock otroligt svårt att se vad som är kultingförande sugga då kultingarna sällan syns, det är ofta man ser ensamma grisar på åtlarna, men då man zoomar in på bilderna från åtelkameran ser man spenor på dem allihopa. Det gäller därför, då man sitter på åteln, att välja ut rätt djur. För att vara säker ska man alltid skjuta den minsta i gruppen, detta säger alla jägare som jagar på åtel (förutom de troféjägare utan jaktetik som skjtuer de största, i regel suggorna). Här om natten sköt jag en liten galt på 75kg, 43kg slaktad, en grupp om fyra grisar klev ut på åteln, den första jag såg var enorm, riktigt stor men då garanterat en sugga då den följdes av flertalet andra små grisar, där i en fjolårsgalt (den jag sköt). Galten stod och kliade arslet mot tjäran medan hans kamrater gick och åt upp majsen och även äpplena som jag lagt ut. Det var skoj att få skjuta här för denna åteln har tidigare aldrig fått ge frukt för sin möda. Dock ingen bra bild på denna men en bild blev det.

Vet inte hur mycket ni kan se på den. Grisar var fin dock och köptes av en kompis till mig. Ska ut till en åtel ikväll, av mina fem åtlar är det alltid aktivetet på minst en av dem, nu är det sådant tillfälle då det är aktivitet på endast en.. flertalet grävlingar ser man dock.
På skjutbanan i Brotorp har de fått besök av gris utan dess like, jag var där i söndags då de röjde och städade banan inför kommande säsong, en av gubbarna påstod att det var mitt fel att det var så mycket gris där, då jag har en åtel 700m från banan. Jag försvarade mig med att det är nog tack vare mig det fortfarande finns grönt gräs kvar här då jag skjutit flera stycken grisar där bara under detta året!

Skitjakt på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar