tisdag 6 mars 2012

Välkommna!

Hej och välkommna till vildsvinssverige! En känsla av 16 augusti och älgjaktspremiären vid varje uppdatering. Mitt namn är David Gustafsson och ska nu påbörja det roliga arbetet att blogga kring mina jaktupplevelser, främst då vildsvin.

Jag ska följande diskutera kring jakten av vildsvin (samt annat vilt) byggandet av åtlar, bäst lämpade ammunition för diverse vilt (öppet för debatt) och tala med andra jägare om spännande upplevelser, så häng med!

Detta är första uppdateringen efter ett par kvällas pysslande med hemsidan, tillsammans med min kamrat Patrik Lindkvist.

I och med starten på denna hemsidan tänkte jag be er som har frågor berörande vildsvins jakt att skicka dem till mig, det är faktiskt så, att jag inte har jagat länge. Det rör sig om drygt ett och ett halv år.
Trots den korta tiden som jägare har min far jagat i snart 30 år och jag har varit med honom mycket. Jag är dessutom relativt akademisk och studerar det jag kommer över angående jakt. Ser mycket på jaktfilmer och studerar mycket litteratur kring viltet. Dessutom brukar jag ha cirka 5 kvällar i veckan i ett torn eller en vakkoja. Detta resulterar till en bra kännedom om viltet. Dessutom gör jag allt själv vad det gäller åtlarna (detta är viktigt för en grisjägare). Att anlägga och bearbeta åteln är en konst och något som går bli bra på. Jakt handlar inte bara om tur utan är till stor del förberedning och studiering av viltet.,. Här ligger jag nog en del före många som jagat en längre tid, mest för att jag lägger ner gott om tid, tack vare att jag studerar och därför är hemma mitt i veckorna..
Jag lägger i snitt cirka 2 timmar i veckan på åtel arbete, och har så gjort senaste året. Detta har resulterat till frekventa besök på åtlarna och en del vänder sig till mig om tips och råd, där av denna bloggen.

Givet vis ska jag även framföra berättelser och bilder, samt redovisa fångst etc på bloggen allt efter som. Då vi närmar oss bockjakten och älgjakten kommer jag beskriva förberedelser. Byggandet av torn, placering av saltstenar m.m.

Det är även till stor del politiken inom jakten som intresserar mig, allt från böndernas EU-bidrag till vargfrågan i Skandinavien. För visst är det så att vi har en stor del predatorer i vår svenska fauna. Detta har dock blivit en mycket känslig fråga, men något som måste diskuteras. Det går inte blunda för ett problem för dem finns alla kvar när du åter öppnar ögonen.

Jag kommer i veckan påbörja första diskussionstemat, placeringen av åtel. Där jag kommer ge tips och råd av de första som bör göras då man söker efter en plats att anlägga en åtel. För visst ser vi ofta bök och stök i skogarna då vi åker ut med bilen eller går ut med hunden, så är det, grisarna finns där men vart och framför allt, när?! Mer om detta i veckan som kommer.

Maila gärna era frågor så ska vi se vad jag kan göra.  Här kommer en härlig vårbild då det nu börjar bli dags på åtlarna, allt fler rapporterar in grisbesök i veckan som varit och själv har jag sett ett 30-tal kultingar och nya bök på tre av mina fyra åtlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar