torsdag 15 mars 2012

Vargen & min åtel.

"Om tillväxten skulle bli 40 procent, som den varit 2011, kommer det att krävas en avskjutning på över 600 vargar år 2014 får att nå målet 210 vargar. Vi bedömer att detta kommer att bli en för svår nöt att knäcka för våra politiker." Går att läsa i en ny artikel från Jägarförbundet tidning Svensk jakt. Läs; http://www.jagareforbundet.se/svenskjakt/Nyheter/Nyheter/2012/03/Eftersoksstrejk-utvidgas-efter-ministermote-1.20036/

Det är hemskt vilka utgifter som kommer drabba staten om man inte minskar vargstammen, 210 är rätt högt, det borde falla helt och hållet på markägarna, vill markägaren ha varg så är det väl inget att göra åt, vill markägaren inte ha varg på sina marker så bör tiden för jakt på varg vara mellan 1 augusti och 31 mars. Friavskjutning, så får vi se vad de berörda vill ha. Är faktiskt upp till dem.

För att nämna den åtel jag "startade" igår så har det faktiskt inatt varit gris på platsen, dock rörde dem inte tjäran utan var mest på majset. Men då är dem ju där i alla fall. Tog röjsågen och röjde upp runt omkring, mycket som måste göras innan man har en fungerande åtel. Men det är arbete med åtlarna som är roligast!

Sista dagen av rävjakt idag, gick det bra för er?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar