torsdag 8 mars 2012

Fördelar med att vara student?
 Ibland finns det fördelar med att vara student... Oftast är man arg och frustrerad då man inte får liv i de studier som måste göras, men sådana dagar som denna, då man har självstudier, sitter hemma och skriver finns det tid att ta promenader i två-tre timmar. Idag tänkte jag visa er läsare skjutbanan, igår var ju årsmötet och grisfrågan kom upp.
Här är bilderna från de åkrar som är våra, som ligger intill skjutbanan.

Kanske inte konstigt att själva banan angrips. Problemet ligger faktiskt i vintrarna.

Är det kalla vintrar så som vi har haft de två tidigare vintrarna blir det mycket ekollon från ekarna.

Ekollonen i sin tur är favoritföda för våra små skogsnassar men resulterar i diarré.
Men vi gillar ju att dricka diverse drycker som skapar hemska följder dagen efter, är det riktigt gott kanske det är värt det?
Skillnaden är väl att vi inte försöker bota vår bakfylla genom att gå och böka upp rötter ur vallarna. För det är just kvickrot och annat gott i vallarna som grisarna vill åt, kanske just för att de hjälper deras oroliga magar. Om detta är väl som vanligt forskare mycket oense.

Bevisligen finns det mycket gott i marken där vi skjuter, denna skjutbanan blir år efter år uppbökad av vildsvin. Det hjälper inte att jag skjuter grisen i området, det kommer ständigt mer. Personligen tycker jag att dessa bilder på åkrarna inte är något dåligt, men jag är ingen jordbrukare och får inte in min inkomst från åkrarna. Många bönder får dock mycket av sin inkomst från EU. Dessa bidrag kan nog inte fortgå hur länge som helst dock, på grund av den ekonomiska situation i Europa idag. Men mer om EU och politik någon annan gång, idag räcker det med historian nedan och dessa bilder från skjutbanan.
Skjutbanan å andra sidan är rätt så totalförstörd, tydligen för andra eller tredje året i rad, så det är ju något extra spännande som växer i backen här. Jag beslutade mig för att gå dit och ta lite bilder åt er, under min låna promenad.

Klubben beslutade att göra ett försök med elstängsel, min åsikt är att det är det enda vi kan göra i nuläget, eftersom grisarna inte är där mer än någon gång var fjärde månad.

Nu ska jag luncha småländska isterband och stuvade potatisar, svårt liv som student ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar